Rudadumbliai Ascophylum Nodosum - mokslo atrastas sprendimas iš gamtos

  • Šunų dantų apnašos 

    Mokslininkų duomenimis net 70 proc. šunų, sulaukusių 3 metų amžiaus kenčia nuo dantų akmenų ir parodontozės. Yra būdų apsaugoti augintinio dantis, sulėtinti dantų apnašų plokštelių atsidėjimą ant dantų ir užkirsti kelią parodontozei ir kitoms šunų ir kačių burnos ertmės ligoms.

    Viena iš pagrindinių augalinių medžiagų siekiant apsaugoti dantis - rudadumbliai Ascophylum Nodosum, kurių poveikis mažinant dantų apnašas yra moksliškai patvirtintas.

    Specialus mineralinių medžiagų ir mikroelementų derinys ruduosiuose dumbliuose padeda suminkštinti net susiformavusią dantų apnašų plokštelę. Jei apnašos ištirpsta, gali natūraliai pasišalinti tiesiog kramtant. Be to, mineralų ir mikroelementų junginys užtikrina, kad nesiformuotų ir neprisitvirtintų naujos dantų apnašos ir šuns dantys išliktų balti ir sveiki, o kelias rimtoms dantų ir dantenų ligoms būtų užkirstas, išvengiant augintinio kančių ir gan sudėtingo ir brangiai kainuojančio gydymo.

    Dar praeito amžiaus pabaigoje buvo pastebėta, kad žmonėms kurių dieta buvo praturtinta rudaisiais jūros dumbliais (Ascophyllum nodosum), sumažėjo dantų apnašų plokštelių atsidėjimas. Tyrimais patvirtintas poveikis detaliai aprašytas Švedų mokslininkų tyrime [1] , o vaisto formulė užpatentuota.  Vėliau atliktas bandomasis tyrimas su biglių veislės šunimis patvirtino dantų apnašas mažinantį poveikį [2]. Atlikus dar vieną tyrimą buvo patikrintas produkto turinčio Ascophylum Nodosum efektyvumas šunims ir katėms. Atlikus klinikinį tyrimą šunimis ir katėmis, 6 savaites buvo stebimas dantų apnašų atsiradimas (po visiško jų nuvalymo). Tyrimas patvirtino, kad  Ascophylum nodosum stabdo dantų apnašų atsiradimą, augintiniams, kuriems dantys nėra valomi. Įvertinus periodonto ir limfmazgių būklę konstatuota, kad pagerėjo bendra burnos ertmės būklė  [3].

    Jūros dumbliai gali įeiti į šunų ir kačių pašaro sudėtį arba gali būti naudojami kaip pašaro papildas. Taip pat labai svarbu, kad augintinis būtų šeriamas gerai toleruojamu pašaru, kurio gamybai naudojamos farmokologiniais likučiais neužterštos žaliavos. Italų mokslininkas Sergio Canello įrodė, kad  simptomai, susiję su nepageidaujamomis maisto netoleravimo reakcijomis gyvūnams yra labai paplitę ir gali būti susiję su daugeliu organų ir jų  sistemų  (burnos ertmės, virškinimo, žarnyno, otologinė, nervų, šlapimo ir kvėpavimo sistemos,  odos) pažeidimais [4,5].

    Dėl natūralios veikliosios medžiagos, preparatai su Ascophyllum nodosum gali būti vartojami ilgą laiką.

    Rudųjų dumblių sudėtyje yra unikalus  gyvybiškai svarbių mikroelementų ir mineralų derinys, tai medžiagos, tokios kaip kalis, fosforas, manganas, cinkas, geležis ypač daug jodo. Naudojant tinkamą dozę jūros dumblių, yra galimybė aprūpinti organizmą visomis būtinomis mineralinėmis medžiagomis. Yra ir begalė biologiškai aktyvių medžiagų įmantriais pavadinimais:  alginatas, fukoidanas, giberelinas, betainas, manitolis.

    Tarp jų fukoidanas, alginatas  pritraukė didelį mokslininkų dėmesį įvairiose tyrimų srityse, ieškant naujų vaistų ir maisto produktų ar papildų žaliavų šaltinių. Ši medžiaga išskirta iš jūros dumblių, turi priešvirusinių , priešvėžinių, priešuždegiminių[6] savybių, gali veikti imunomoduliuojančiai, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis [7]. Įrodytas ir kitos, rudadumbliuose esančios medžiagos – askofilano išskirto iš Ascophyllum nodosum antioksidacinis veikimas Nors veikmas panašus panašus į fukoidiną, tačiau askofilanas parodė stipresnį poveikį, lyginant su fukoidanu. [8].

    Šie dumbliai sudėtyje turi optimalų tirpios ir netirpios ląstelienos santykį, yra ypač naudingi virškinimo sistemai, sudaro terpę žarnose gyvenančioms gerosioms bakterijoms, užtikrina sklandžią žarnyno veiklą, taigi šio augalinio superherojaus poveikis išties nepakeičiamas !

    Rudadumbliai Ascophylum Nodosum ieina į  rasite Forza10 šunų ir kačių ėdaluoseFORZA10 Oral Active šunims, Intestinal Colitis Phase 1 ir Phase 2 , Immuno Active šunims ir  Intestinal Colitis katėms.

 

  1. Wikner S, Bonello D, Miolo A (2010) Effect of Ascophyllum Nodosum on halitosis, plaque and gingivitis. A controlled clinical trial in dogs. Proceedings from 19th European Congress of Veterinary Dentistry, Nice, France, 132–134.
  2. Jan W. V.van Dijken, S. Koistinen, Per Ramberg A randomized controlled clinical study of the effect of daily intake of Ascophyllum nodosum alga on calculus, plaque, and gingivitis. Clinical Oral Investigations July 2015, Volume 19, Issue 6, pp 1507–1518.
  3. J. Gawor, K.Jodkowska, M.Jank. Effects of an Ascophyllum nodosum formulation on Oral Health Index in Dogs and Cats. Weterynaria W Praktyce 2013/10:74-79.
  4. Canello S. (1995) Adverse reactions to food. New pathological pictures deriving from the presence of residues in food. Bollettino AIVPA I, pg 15-26 .
  5. 5. Canello S. Intolleranti, come cani e gatti (1993) Farmacia Naturale 3, pg 52-56.
  6. A comparative study of the anti-inflammatory, anticoagulant, antiangiogenic, and antiadhesive activities of nine different fucoidans from brown seaweeds. A. Cumashi, N.A. Ushakova, M.E. Preobrazhenskaya, A. D’Incecco, A. Piccoli, L. Totani, N. Tinari, G.E. Morozevich, A.E. Berman, M.I. Bilan, A.I. Usov, N.E. Ustyuzhanina, A.A. Grachev, C.J. Sanderson, M. Kelly, G.A. Rabinovich, S. Iacobelli, N.E. Nifantiev, Glycobiology 17 (2007) 541–552. 7. K.Nakano, D.Kim,Z. Jiang, T.Oda et.al Immunostimulatory Activities of the Sulfated Polysaccharide Ascophyllan from Ascophyllum nodosum in in Vivo and in Vitro Systems. Bioscience Biotechnology Biochemy, 76(8), 1573-1576, 2012
  7. Abu R1Jiang ZUeno M et al. In vitro antioxidant activities of sulfated polysaccharide ascophyllan isolated from Ascophyllum nodosum. Int J Biol Macromol.2013 Aug;59:305-12. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2013.04.035. Epub 2013 May2.
 
    Senesni įrašai
    Naujausi įrašai
    Išeiti (esc)

    Svarbi informacija vartotojams

    Infomuojame apie produktų išėmamą iš rinkos, dėl ES
    reglamentų pasikeitimų:

    1. JT- HEPATO PHARMA, 55ml
    2. JT- HEPATO PHARMA, 60 tbl.
    3. JT- HEPATO PHARMA SAME, 55 ml
    4. JT- HEPATO PHARMA SAME, 60 tbl.
    5. JT- TEARS-OFF, 60 tbl.
    6. JT- TEARS-OFF, milt. 50g
    7. JT-VIGOR Pharma, 60 tbl.

    Jeigu turite šių produktų prašome kreiptis Nemokama linija +370 800 12341

    Age verification

    By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

    Ieškokite

    Prekių krepšelis

    Šiuo metu Jūsų krepšelis tuščias
    Pirkti dabar