Kiaulpienė - ištikimas sveikatos sargas

Kiaulpienė: kas tai?

Ji auga visur, pievose, laukuose, net ant šaligatvio plytelių ... Laukai ir pievos geltonuoja nuo žiedų, o vėliau pabąla tarsi pasidengtų sniegu. Dar vadinama tiesiog piene, kartais mylima, bet dažnai vertinama kaip piktžolė tiesiog gadinanti veją. Pažvelkime atidžiau, kur slypi šio augalo super galia? 

Kiaulpienių (Taraxacum) genties pavadinimą  išvertus iš graikų kalbos –  taraxis  -pilvo skausmas, nerimas ir aksomai – gydau. Nuo senų laikų augalas buvo vartotas kaip vaistas nuo pilvo skausmų.

Paprastoji kiaulpienė (Taraxacum officinale) tai daugiametis žiedinis augalas, turi geltoną žiedą, į pagrindą siaurėjančius lapus ir liemeninę šaknį. Stipriausiomis vaistinėmis savybėmis pasižymi šaknis, dažniausiai surenkama rudenį.

Kiaulpienė: super galios

Kuo kiaulpienės gydomosios savybės naudingos šunims ir katėms? Pagrindinės jos vaistinės savybės yra dvi: kepenų veiklos ir šlapimo išskyrimo skatinimas. Kaip tai veikia? Iššifruokime pavadinimą dar kartą - dent-de-lion  (liūto dantis) - geltonuose žiedlapių plaukuose jau galime įžvelgti liūtą pasiruošusį pulti mūsų augintinių priešus - toksinus!

Šio augalo galias lemia  sudėtyje esančios biologiškai aktyvios medžiagos - triterpenų, fitosterolių, karotenoidų, ksantofilų, flavonoidų ir kofeino rūgštys .

Patvirtintas Kiaulpienės diuretinis veikimas (šlapimo išskyrimo skatinimas), skatinamas tulžies pūslės susitraukimas, tulžies rūgščių sekrecija ir nutekėjimas. Kepenų valymo galia veikia išvien su inkstų savybe šalinti toksinus, tad kenksmingos medžiagos priverstos “bėgti lauk”! Dėl ​​vidurius laisvinančių savybių toksinai šalinami iš žarnyno bei  iš odos - suaktyvėjus prakaito ir riebalinių liaukų sekrecijai.

Pavasarį ji turtinga fruktoze, o rudenį sukaupia inulino, veikiančio kaip prebiotikas, todėl palaiko gerąsias žarnyno bakterijas (saprofitus) ir naudingą žarnyno florą. Sudėtyje turi daug fermentų, taip pat kalio, padeda virškinimo procesui, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, naudinga net kenčiantiems nuo osteoartrito. Tačiau būkite atsargūs  - kiaulpienės pienelis gali dirginti! 

Kiaulpienė: žygdarbiai

Kiaulpienės lapai - vienas iš pirmųjų natūralių ir šviežių maisto produktų  pavasarį. Siekiant atsikratyti toksinų iš jų gaminamos salotos, arbata, o gal kam teko ragauti kiaulpienių šaknų kavos!? Šis plačiai paplitęs augalas, piktžolė, gan ilgai buvo ignoruojamas profesionalios medicinos, nors netradicinė medicina jau senai buvo atradusi jo naudingąsias savybes. Kiaulpienė palyginti neseniai gavo mokslinį fitoterapijos patvirtinimą.

Tad poetų, dainių apdainuota, dailininkų nutapyta  pienė yra  ne tik pirmasis šilumos ir vasaros šauklys, bet ir superherojus pasiruošęs atlikti žygdarbius dėl mūsų ir mūsų augintinių sveikatos!

 

Senesni įrašai
Naujausi įrašai
Išeiti (esc)

Svarbi informacija vartotojams

Infomuojame apie produktų išėmamą iš rinkos, dėl ES
reglamentų pasikeitimų:

1. JT- HEPATO PHARMA, 55ml
2. JT- HEPATO PHARMA, 60 tbl.
3. JT- HEPATO PHARMA SAME, 55 ml
4. JT- HEPATO PHARMA SAME, 60 tbl.
5. JT- TEARS-OFF, 60 tbl.
6. JT- TEARS-OFF, milt. 50g
7. JT-VIGOR Pharma, 60 tbl.

Jeigu turite šių produktų prašome kreiptis Nemokama linija +370 800 12341

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Ieškokite

Prekių krepšelis

Šiuo metu Jūsų krepšelis tuščias
Pirkti dabar